Eigentijds wonen met het karakter van weleer

Groot Nyvendaal verrijst op een schitterende locatie op de hoek van de Rozen- daalselaan en Ringallee. Dit authentieke stukje Velp kent een rijke geschiedenis en gaat een mooie toekomst tegemoet. Hier woont u straks modern en eigentijds, terwijl de sfeer van lang vervlogen tijden nog overal voelbaar is.

Groot Nyvendaal staat garant voor duurzaam, energiezuinig en luxueus wonen met karakter. In het plan staat uw wooncomfort centraal. De negen riante woningen bieden volop leefruimte hebben elk een eigen buitenruimte én een parkeerplaats en berging in de onderbouw. Uiteraard worden de appartementen uiterst energiezuinig en duurzaam dankzij de toepassing van hoogwaardige isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp en vloerverwarming. Goed voor het milieu goed voor uw portemonnee.

Het ontwerp van het nieuwe appartementengebouw is geïnspireerd op de vormgeving van de oude villa die in 1886 werd gebouwd. Dit is terug te zien in de torentjes, de verspringende bouwmassa en de hoogteverschillen. De knipoog die Groot Nyvendaal geeft aan het verleden maakt het plan helemaal compleet. Hier wordt wonen eindeloos genieten.

De historie van de locatie van Groot Nyvendaal

De schitterende locatie op de hoek van de Rozen­daalselaan en Ringallee (in het verleden Eikenlaan) heeft een lange historie. In 1886 werd de grond door Ada Catharine baronesse van Torck van Rosendaal verkocht aan G.W.F. baron van Neukirchen genaamd Nyvenheim. Hij liet hier een villa met koetshuis bouwen in de destijds erg populaire neorenaissance- en chaletstijl. De villa werd in 1902 door de nieuwe eigenaar A.A. del Court tot Krimpen uitgebreid met een uitbouw en een schuur. Helaas werd de oude villa in de oorlog onherstelbaar beschadigd. Na de oorlog is deze dan ook afgebroken. Het Koetshuis bleef wel gespaard. Hier vestigde zich manege Vollaard, waar vele Velpenaren rijles kregen in de rijbak op de plek van de oude villa. In de jaren ’70 bouwde de familie Luteijn op de plek van de verdwenen villa het huidige gebouw, waar wonen gecombineerd werd met een kantoor.

Groot Nyvendaal

De naam van het nieuw te bouwen complex verwijst naar de bouwer van de historische villa, G.W.F. baron van Neukirchen genaamd Nyvenheim, die zijn sporen in de omgeving achter heeft gelaten als onder andere oprichter van Vitesse en de Rozendaalse golfclub. De architect en de ontwikkelaar hebben zich voor het ontwerp van het nieuwe appartementengebouw laten inspireren op de vormgeving van de oude villa. Dit is terug te zien in de torentjes, de verspringende bouwmassa en de hoogteverschillen. Groot Nyvendaal zal de oude grandeur doen herleven en weer recht doen aan deze prachtige locatie, met uitzicht over het Rozendaalse gedeelte én het Velpse gedeelte van de laan.

Het Koetshuis - Wiardi Hoeve

Het direct naastgelegen koetshuis de Wiardi Hoeve is een gemeenlijke monument. Deze villa is recent getransformeerd tot een zorgvilla.

Biljoen groenplan

Biljoen Groen heeft een groenplan ontworpen dat helemaal past bij de schitterende locatie en de bouwstijl. Middels een “groene zone” dat VVE gebied zal blijven aan zowel de Rozandaalselaan als de Ringallee zijde wordt Groot Nyvendaal afgescheiden van het openbaar gebied. De bewoners van de appartementen op de begane grond hebben zo veel privacy. Aan de entreezijde van Groot Nyvendaal zal eveneens een algemeen VVE gedeelte worden aangelegd. Ook daarin zal volop groen aanwezig zijn. 

  • De hier getoonde afbeeldigen betreft impressies.
  • De nadere invullingen van de tuinen van appartementen 1, 2 en 3 zal ter bepaling van- en in opdracht van de toekomstige eigenaren plaatsvinden. Biljoen Groen zal de eigenaren daarbij graag van dienst zijn.

De entree

De prachtige entree geeft dit appartementencomplex de allure die het verdient! Door de openslaande deuren krijgt u toegang tot de prachtige hoge entree. Deze imposante entree van het complex wordt voorzien van een beltableau waarin de video intercom installatie is geïntegreerd. Uiteraard met beeld en geluid, zodat u van alle gemak hierin bent voorzien. Tevens bevinden zich hier ook de postbussen en de toegang tot de lift.

Planning

De Pre-Sale van Groot Nyvendaal is gestart en de verwachte start bouw staat voor Q4 2024 gepland. Met een beetje geluk verhuist u al in het het begin van 2025 naar Groot Nyvendaal.

Groot Nyvendaal is in Pre-Sale

Wilt u graag wonen in Groot Nyvendaal, met uitzicht op het pittoreske Rozendaal en dichtbij het levendige centrum van het mooie Velp? De Pre-Sale is is gestart! Bekijk het beschikbare aanbod en schrijf u in voor een luxe en duurzaam appartement in Groot Nyvendaal.